Duitsers moeten voortaan zelf gender kunnen bepalen als het aan regering ligt

0

Be first to thanks! .


 

De Duitse regering zegt dat inwoners van Duitsland voortaan zelf hun gender (geslacht) en voornaam mogen bepalen en veranderen als ze dat willen. Burgers hoeven zich alleen nog als zodanig bij de burgerlijke stand te laten registreren.

De maatregel maakt het makkelijker voor transgender personen, intersekse-personen en zogenoemde non-binaire personen die zich man noch vrouw voelen. De Duitse kinderbeschermingsbond steunt het plan voor de eenvoudige procedure.

Volgens de bond kan het een enorme druk bij kinderen wegnemen. Na toestemming van hun ouders kunnen ze dan hun gender en voornaam laten wijzigen. De onzekerheid bij sommige kinderen over hun seksuele identiteit en de confrontatie met anderen vormen vaak een enorme psychische belasting, aldus de bond.

Om er zeker van te zijn dat de wijziging bij de burgerlijke stand een serieuze beslissing is, zijn het nieuwe gender en de nieuwe voornaam over het algemeen minstens een jaar geldig. Bij een daadwerkelijke verandering van het geslacht blijven wel meerdere stappen nodig, zoals een medische beoordeling.

Het ontwerp van de ministeries van Familiezaken en van Justitie voor de nieuwe zogenoemde zelfbeschikkingswet moet onder meer de transseksuelenwet vervangen, die door velen als achterhaald en discriminerend wordt beschouwd. Transseksuelen kunnen momenteel alleen hun geslacht en voornaam wijzigen via een rechtbank en ze hebben twee adviezen van deskundigen nodig.

 

 

Tags: transgender,, Duitsland, geslachtsverandering

Comments powered by CComment